Recept

Telecí na víně s libečkem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 28429

Ingredience

2 ks Bobkový list
12 ks Cibule perlová
10 g Libeček
12 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mrkev kořen
75 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
1000 g Telecí plec
6 g Tymián čerstvý
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 844kJ
7% Sacharidy 26 g
203% Tuky 152 g
15% Sodík 291 mg
95% Bílkoviny 54 g

Telecí na víně s libečkem postup přípravy receptu:

1

Maso pokrájíme na nudličky a necháme 5 minut povařit ve vroucí vodě, poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Máslo rozpustíme v hrnci, poprášíme moukou a za stálého míchání necháme osmahnout. Poté zalijeme vínem.

3

Cibuli a zeleninu oloupeme a pokrájíme na menší kousky, přisypeme k omáčce, přidáme maso, osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 90 minut.

4

Uvařené maso servírujeme s omáčkou, posypané nasekaným libečkem.

5

Vhodnou přílohou je osmažený chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept