Jednoduchý recept

Husa s cibulovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 28430
Kategorie: Maso

Ingredience

150 ml Bujón slepičí
400 g Cibule
160 g Džem jablečný
2000 g Husa mražená
3 g Kmín drcený
1 špetka Muškátový oříšek
5 g Pepř černý mletý
15 g Šalvěj čerstvá
400 g Strouhanka
20 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 865 kcal
Kilojoule 3 621kJ
8% Sacharidy 29 g
93% Tuky 70 g
54% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 32 g

Husa s cibulovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

V troubě upečeme nasucho 4 cibule i se slupkou, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme strouhanku, bujón, sůl, pepř, mletý muškát a nadrobno posekanou šalvěj. Vše spolu dobře promícháme a takto vzniklou nádivkou naplníme husu.

2

Husu posypeme solí, pepřem, kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme péct. Tuk nepřidáváme, husa je sama o sobě tučná a hodně tuku se vypeče. Pečeme přibližně hodinu a půl podle velikosti husy. Během pečení husu potíráme jejím vlastním tukem a podléváme vodou.

3

Upečenou husu naporcujeme a podáváme s jablečnou marmeládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept