Hovězí dušené na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 245 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí dušené na víně
Celkový čas: | 245 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 230 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28433 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
750 g | Hovězí plec |
12 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
12 ml | Olej stolní |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
30 ml | Protlak rajčatový |
2 špetka | Sůl |
40 g | Šunka parmská |
6 g | Tymián čerstvý |
700 ml | Víno Cahors |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 292,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí plec, Olej stolní, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno Cahors nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí dušené na víně postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na kostky a necháme osmahnout na rozpáleném oleji. |
2 | Mezitím oloupeme cibuli, pokrájíme jí na drobné kousky a necháme taktéž osmažit na rozpáleném oleji. |
3 | Maso lehce zaprášíme moukou, necháme mírně ztmavnout, poté podlijeme vínem. |
4 | Přisypeme pokrájené bylinky, rajčatový protlak a česnek. Osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme a uvedeme k varu. |
5 | Poté na povrch rozložíme plátky šunky, přiklopíme poklicí a necháme 210 minut dusit. |
6 | Po uvaření ihned servírujeme, vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |