Husa s klobásovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa s klobásovou nádivkou
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 28435 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
1600 g | Husa mražená |
200 g | Klobása uzená |
3 g | Kmín drcený |
25 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 3,8mg |
Draslík | 35,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Husa mražená, Klobása uzená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa s klobásovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Klobásy oloupeme a šťouchadlem rozmačkáme. Strouhanku pokapeme rozpuštěným máslem, smícháme s klobásovvým masem, přimícháme drcený česnek a vypracujeme těsto, kterým naplníme husu. |
2 | Husu vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně hodinu a půl, podléváme vodou a potíráme maso výpekem. |
3 | Upečenou husu naporcujeme a podáváme s pečivem. |