Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28436
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Telecí masový bujon
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Česnek
2 ks Cibule
150 g Kedlubna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
600 g Telecí maso přední
1,5 l Voda pitná
Telecí bujon se smrži
100 g Brambory
70 g Celer bulvový
2 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
80 g Hrášek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
70 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Pažitka
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Smrže sušené
0,5 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 723kJ
12% Sacharidy 43 g
317% Tuky 238 g
42% Sodík 834 mg
105% Bílkoviny 59 g

Telecí bujon se smrži postup přípravy receptu:

1

50 g sušených promytých smržů namočíme do 3 dl telecího bujonu na 10 minut. Houby scedíme, vývar zachytíme a smícháme se 7 dl čistého telecího bujonu a dáme vařit.

2

Oloupanou a omytou zeleninu: brambory, mrkev a celer pokrájíme na kostičky. Očištěnou omytou cibuli a omytou pažitku pokrájíme nadrobno.

3

V hrnci rozpustíme 2 lžice másla, které posypeme 1 lžičkou barevného pepře a 1/2 lžičkou bílého pepře, máslo promícháme, dáme na něj smrže se zeleninou (kromě brambor a pažitky) a restujeme dozlatova.

4

Přilijeme 1 litr čistého telecího bujonu, přidáme brambory s celerem a vše vaříme 15 minut.

5

5 minut před dovařením dáme do polévky 70 g zeleného mraženého hrášku. Následně polévku dochutíme solí, mletým kmínem a chilli.

6

Telecí vývar se smrži podáváme posypaný pažitkou.

7

Telecí masový bujon [27974]:

8

Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.

9

Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.

10

Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.

11

Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.

12

Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept