Jednoduchý recept

Husa pečená na hříbkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 28437

Ingredience

800 g Brambory vařené
80 g Cibule
1600 g Husa mražená
200 g Hříbky čerstvé
3 g Kmín drcený
25 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
15 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 870 kcal
Kilojoule 3 638kJ
7% Sacharidy 24 g
97% Tuky 73 g
49% Sodík 970 mg
55% Bílkoviny 31 g

Husa pečená na hříbkách postup přípravy receptu:

1

Husu omyjeme, posypeme solí, pepřem a kmínem. Cibuli nakrájíme nadrobno, malé hříbky na plátky.

2

V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a hříbky, orestujeme, přiložíme husu, podlijeme vodou a vložíme do trouby. Pečeme hodinu a dvacet minut. Dest minut před koncem pečení přilijeme trochu smetany a dopečeme.

3

Upečenou husu naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme. Z vypečené šťávy sebereme přebytečné množství tuku a zbylou šťávou s hříbky pokrm přelijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept