Husa pečená na hříbkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa pečená na hříbkách
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28437 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory vařené |
80 g | Cibule |
200 g | Hříbky čerstvé |
1600 g | Husa mražená |
3 g | Kmín drcený |
25 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
15 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 466,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husa mražená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa pečená na hříbkách postup přípravy receptu:
1 | Husu omyjeme, posypeme solí, pepřem a kmínem. Cibuli nakrájíme nadrobno, malé hříbky na plátky. |
2 | V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a hříbky, orestujeme, přiložíme husu, podlijeme vodou a vložíme do trouby. Pečeme hodinu a dvacet minut. Dest minut před koncem pečení přilijeme trochu smetany a dopečeme. |
3 | Upečenou husu naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme. Z vypečené šťávy sebereme přebytečné množství tuku a zbylou šťávou s hříbky pokrm přelijeme. |