Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28439

Ingredience

Telecí masový bujon
1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
150 g Kedlubna
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Petržel kořen
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
600 g Telecí maso přední
1,5 l Voda pitná
2 ks Česnek
Masová telecí polévka
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
70 g Hrášek mražený
100 g Nudle domácí
2 polévková lžíce Olej sezamový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
250 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 542kJ
8% Sacharidy 30 g
259% Tuky 194 g
42% Sodík 843 mg
123% Bílkoviny 69 g

Masová telecí polévka postup přípravy receptu:

1

Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Telecí kýtu omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozpálíme olej a pokrájené maso za stálého míchání restujeme dozlatova. Ochutíme je solí, pepřem, mletým chilli a paprikou. Maso zalijeme 1 litrem čistého bujonu a pomalu vaříme 15 minut. 5 minut před dokončením přidáme mražený zelený hrášek a domácí nudle, které vaříme jen 1-2 minuty.

3

Telecí masový bujon [27974]:

4

Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.

5

Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.

6

Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.

7

Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.

8

Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept