Letní kuře z jednoho hrnce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní kuře z jednoho hrnce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 2844 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
350 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibulka jarní |
140 g | Hrášek |
350 g | Kapusta růžičková |
500 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pesto |
430 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 163,9mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 45g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 222,5mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cibulka jarní, Hrášek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kapusta růžičková, Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní kuře z jednoho hrnce postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kuřecí prsa a osmahneme z obou stran. Přilijeme vývar, menší brambory ve slupce a zelený pepř. |
2 | Pod pokličkou vaříme asi půl hodiny, aby byly brambory i maso měkké. |
3 | Přidáme brokolici, kapustičky, hrášek a nasekanou jarní cibulku, důkladně promícháme, přivedeme k varu a vaříme ještě 5 minut. |
4 | Odstavíme a přimícháme bazalkové pesto. |