Pečená kachna s játrovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna s játrovou nádivkou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28440 |
Ingredience
800 g | Brambory vařené |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
100 g | Játra husí |
100 g | Játra kachní |
1600 g | Kachna mražená |
60 g | Karotka |
3 g | Kmín drcený |
30 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 164,5mg |
Draslík | 459,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Játra husí, Játra kachní, Karotka, Kmín drcený, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachna s játrovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Kachní i husí játra nakrájíme na malé kousky nebo umeleme na strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, česnek prolisujeme. |
2 | Husí a kachní játra smícháme se strouhankou, mlékem, vejcem, česnekem, solí, pepřem a vypracujeme nádivku. |
3 | Kachnu omyjeme, ochutíme solí, pepřem, kmínem, naplníme nádivkou a povrch trochu pomažeme máslem. |
4 | V pekáči rozpustíme lžíci másla, přisypeme cibuli, karotku, krátce orestujeme, přiložíme kachnu, podlijeme vývarem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu a půl, kdy maso potíráme výpekem a podléváme vodou. |
5 | Podáváme s vařeným bramborem. |