Recept

Pečená kachna s játrovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 28440

Ingredience

800 g Brambory vařené
1 stroužek Česnek
60 g Cibule
100 g Játra husí
100 g Játra kachní
1600 g Kachna mražená
60 g Karotka
3 g Kmín drcený
30 g Máslo čerstvé
50 ml Mléko polotučné
3 g Pepř černý mletý
100 g Strouhanka
20 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 983 kcal
Kilojoule 4 114kJ
8% Sacharidy 30 g
103% Tuky 77 g
73% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 34 g

Pečená kachna s játrovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Kachní i husí játra nakrájíme na malé kousky nebo umeleme na strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, česnek prolisujeme.

2

Husí a kachní játra smícháme se strouhankou, mlékem, vejcem, česnekem, solí, pepřem a vypracujeme nádivku.

3

Kachnu omyjeme, ochutíme solí, pepřem, kmínem, naplníme nádivkou a povrch trochu pomažeme máslem.

4

V pekáči rozpustíme lžíci másla, přisypeme cibuli, karotku, krátce orestujeme, přiložíme kachnu, podlijeme vývarem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu a půl, kdy maso potíráme výpekem a podléváme vodou.

5

Podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept