Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28442

Ingredience

Telecí masový bujon
1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
150 g Kedlubna
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Petržel kořen
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
600 g Telecí maso přední
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
Telecí rajská polévka
1 ks Bobkový list
2 kávová lžička Cukr krupice
2 špetka Hřebíček mletý
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 kávová lžička Majoránka
4 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
3 polévková lžíce Víno portské
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 166kJ
9% Sacharidy 32 g
24% Tuky 18 g
39% Sodík 774 mg
98% Bílkoviny 55 g

Telecí rajská polévka postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky, které rozmixujeme. V hrnci přivedeme k varu 1 litr čistého telecího bujonu, přidáme rozmixovaná rajčata, bobkový list a nové koření.

2

Čerstvé oregano, tymián a majoránku omyjeme, drobně pokrájíme a přidáme do polévky. Dochutíme ji solí, cukrem, pepřem, mletým hřebíčkem a vaříme přibližně 5 - 7 minut.

3

1 lžičku kukuřičného škrobu rozmícháme ve 3 lžicích vody a přimícháme do polévky. Nakonec rajskou polévku dochutíme 3 lžícemi portského vína.

4

Každou porci polévky podáváme ozdobenou zakysanou smetanou.

5

Telecí masový bujon [27974]:

6

Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.

7

Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.

8

Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.

9

Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.

10

Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept