Kachní prsa na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa na žampionech
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28448 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
600 g | Kachní prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
50 g | Šalotka |
15 g | Sůl |
150 ml | Víno červené |
200 ml | Vývar drůbeží |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 127,5mg |
Draslík | 964,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Šalotka, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, šalotku nakrájíme na kolečka, žampiony na plátky, petrželku posekáme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme kachní prsa a z obou stran osmažíme. Prsa vyndáme a dáme zatím stranou. Do pánve nasypeme šalotku a žampiony, orestujeme, zaprášíme troškou mouky, mouku osmahneme a zalijeme červeným vínem. Jakmile se víno téměř odpaří, přilijeme vývar, vrátíme do pánve prsa a necháme prohřát. Šťávu vyvaříme na požadovanou hustotu. |
3 | Podáváme s pečenými bramborami a jednotlivé porce posypeme petrželkou. |