Jednoduchý recept

Linecké berušky

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 2845
Kategorie: Cukroví

Ingredience

1 ks Citrony
140 g Cukr moučkový
140 g Máslo čerstvé
210 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 061kJ
9% Sacharidy 31 g
18% Tuky 14 g
0% Sodík 3 mg
6% Bílkoviny 4 g

Linecké berušky postup přípravy receptu:

1

Mouku, máslo, žloutky, polovinu cukru a nastrouhanou citrónovou kůru zpracujeme na těsto, dáme do chladu.

2

Vyválíme plát 2 mm a vykrajujeme kolečka, nožem skoro překrojíme a na konci uděláme dírku, na stuhu.

3

Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 5 minut.

4

Citrónovou šťávu smícháme s cukrem, polovinu obarvíme růžovým potravinářským barvivem. Obě polevy dáme do cukrářských sáčků s tenkou hubičkou. Růžovou obkreslíme okraje, bílou vytvoříme pár teček.

5

Spojíme dvojice, provlékneme stuhu a křídla slepíme polevou k sobě.

Poznámka

Berušky můžeme zdobit dle fantazie, čokoládou, posypem atd.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept