Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28450

Ingredience

Telecí masový bujon
1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
150 g Kedlubna
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Petržel kořen
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
600 g Telecí maso přední
1,5 l Voda pitná
2 ks Česnek
Telecí bujon se šneky
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
2 špetka Hřebíček mletý
2 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sherry brandy
2 špetka Skořice mletá
200 g Sterilovaní šneci v hovězím bujonu
1 kávová lžička Sůl
1,5 kávová lžička Zázvor celý
2 ks Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 461kJ
8% Sacharidy 27 g
263% Tuky 197 g
38% Sodík 768 mg
110% Bílkoviny 62 g

Telecí bujon se šneky postup přípravy receptu:

1

Šneky z konzervy scedíme a necháme odkapat. Čerstvé žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky.

2

Očistíme česnek se zázvorem a vše drobně pokrájíme. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

3

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme postupně česnek, zázvor a restujeme po 2 min. Pak přimícháme šneky, žampiony, ochutíme je špetkou muškátového oříšku, skořicí, hřebíčkem, chilli a solí. Promícháme a pomalu restujeme 5 min. Pak vše zalijeme 1 litrem telecího bujonu a povaříme 5-6 minut.

4

Nakonec do polévky přimícháme Sherry brandy a každou porci podáváme

5

posypanou petrželovou natí.

6

Telecí masový bujon [27974]:

7

Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.

8

Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.

9

Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.

10

Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.

11

Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept