Kachní prsa na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa na slanině
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28453 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
60 g | Cibule |
600 g | Kachní prsa |
60 g | Karotka |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
250 ml | Víno červené |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 137,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Cibule, Karotka, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa na slanině postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa naklepeme, osolíme, opepříme a lehce posypeme moukou. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Karotku pokrájíme také na kolečka, slaninu na nudličky. |
2 | V pánvi rozehřejeme lžíci sádla, přiložíme kachní prsa a opečeme z obou stran. Maso vyjmeme, do pánve přisypeme nudličky slaniny a orestujeme, přidáme cibuli, karotku, osmahneme a podlijeme vínem. Povaříme, až se víno vyvaří na polovinu, vrátíme do pánve prsa, přilijeme vývar a dusíme, dokud nemá šťáva požadovanou hustotu. |
3 | Podáváme s opečenými bramborami. |