Salát s grilovanými krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s grilovanými krevetami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28455 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
8 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hořčice |
1 balení | Krevety tygří |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
280 ml | Olej olivový |
1 ks | Oregano čerstvé |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata Cherry |
200 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Sůl bylinková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 646,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Krevety tygří, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Rukola, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s grilovanými krevetami postup přípravy receptu:
1 | Krevety omyjeme, očistíme a osušíme. Oregano omyjeme, nasekáme najemno a smícháme s citronovou šťávou, česnekovou solí a 2 lžícemi olivového oleje. Připravenou směsí přelijeme krevety a necháme 30 minut marinovat. |
2 | Rukolu očistíme, omyjeme a natrháme na kousky. Rajčata omyjeme, osušíme, potřeme olejem (cca 60 ml) a společně s krevetami pečeme na grilu asi 10 minut. |
3 | Hořčici, sůl, cukr, pepř a ocet smícháme a ušleháme se zbytkem oleje. Připraveným dresinkem pokapeme rukolu. Salát rozdělíme na talíře, obložíme grilovanými rajčaty a krevetami a podáváme. |