Bešamelová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bešamelová omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2846 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
3 ks | Hřebíček |
30 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř bílý |
5 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 24,8mg |
Draslík | 41,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bešamelová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme, přidáme mouku a opražíme světlou jíšku. Poté rozředíme chladným mlékem a přivedeme k varu. |
2 | Do omáčky vložíme cibuli, do které jsme zapíchli hřebíček a bobkový list. Ochutíme solí, pepřem a asi 15minut povaříme. Potom cibuli vyjmeme. |
3 | Můžeme ještě dochutit, pro zjemnění přilijeme smetanu a na závěr ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. |