Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2846
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
3 ks Hřebíček
30 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř bílý
5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 168 kcal
Kilojoule 702kJ
4% Sacharidy 14 g
13% Tuky 10 g
3% Sodík 60 mg
10% Bílkoviny 6 g

Bešamelová omáčka postup přípravy receptu:

1

Máslo rozehřejeme, přidáme mouku a opražíme světlou jíšku. Poté rozředíme chladným mlékem a přivedeme k varu.

2

Do omáčky vložíme cibuli, do které jsme zapíchli hřebíček a bobkový list. Ochutíme solí, pepřem a asi 15minut povaříme. Potom cibuli vyjmeme.

3

Můžeme ještě dochutit, pro zjemnění přilijeme smetanu a na závěr ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept