Recept

Chřestový salát s tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28461

Ingredience

200 g Chřest zelený
4 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Citronová kůra
3 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Fazolové lusky zelené
4 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Rukola
1 ks Salát ledový
10 polévková lžíce Sezam - semena
1 špetka Sůl
400 g Tuňák obecný
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 686kJ
4% Sacharidy 14 g
35% Tuky 26 g
6% Sodík 125 mg
55% Bílkoviny 31 g

Chřestový salát s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, spodní třetinu oloupeme a odřízneme dřevnatou část. V osolené vroucí vodě chřest blanšírujeme 10 minut. Potom vodu slijeme a chřest necháme okapat.

2

Lusky očistíme a blanšírujeme ve vroucí osolené vodě 5 minut.

3

Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky. Ledový salát a rukolu omyjeme a natrháme na kousky.

4

Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem, solí, cukrem a citronovou kůrou.

5

Plátky tuňáka obalíme v sezamu. Na pánvi rozpálíme olej a tuňáka na něm po obou stranách opečeme. Opečené plátky nakrájíme na silnější nudličky.

6

Salát, chřest, jarní cibulku, rukolu a lusky promícháme s dresinkem. Tuňáka a salát upravíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept