Chřestový salát s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestový salát s tuňákem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28461 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
200 g | Chřest zelený |
4 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Fazolové lusky zelené |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Rukola |
1 ks | Salát ledový |
10 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tuňák obecný |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 608,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová kůra, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Olej rostlinný, Salát ledový, Sezam - semena, Sůl, Tuňák obecný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestový salát s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Chřest omyjeme, spodní třetinu oloupeme a odřízneme dřevnatou část. V osolené vroucí vodě chřest blanšírujeme 10 minut. Potom vodu slijeme a chřest necháme okapat. |
2 | Lusky očistíme a blanšírujeme ve vroucí osolené vodě 5 minut. |
3 | Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky. Ledový salát a rukolu omyjeme a natrháme na kousky. |
4 | Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem, solí, cukrem a citronovou kůrou. |
5 | Plátky tuňáka obalíme v sezamu. Na pánvi rozpálíme olej a tuňáka na něm po obou stranách opečeme. Opečené plátky nakrájíme na silnější nudličky. |
6 | Salát, chřest, jarní cibulku, rukolu a lusky promícháme s dresinkem. Tuňáka a salát upravíme na talíře a ihned podáváme. |