Hovězí na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na cibuli
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 28464 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1250 g | Cibule |
20 g | Citronová kůra |
560 ml | Citronová šťáva |
1000 g | Hovězí maso zadní |
6 g | Libeček |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel kudrnka |
50 ml | Protlak rajčatový |
160 g | Rajčata |
30 g | Sádlo škvařené |
2 špetka | Sůl |
12 ml | Tabasco |
500 g | Těstoviny konzumní |
6 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 101,5mg |
Draslík | 508,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 339,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Tabasco, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Libeček, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Cibuli pokrájíme na kolečka a osmahneme na rozpáleném sádle. Smažíme do zezlátnutí, poté přidáme maso, pokrájené bylinky, utřený česnek, citronovou kůru a šťávu, osolíme, opepříme. |
2 | Necháme chvíli smažit, poté podlijeme 250 ml vody a uvedeme k varu. Do vařící se omáčky přidáme protlak a tabasco. Přiklopené dusíme cca 60 minut do změknutí masa. |
3 | Rajčata pokrájíme a přidáme k omáčce, necháme ještě pár minut dusit. Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce a ihned servírujeme s uvařeným masem a omáčkou. |