Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28466

Ingredience

3 ks Bobkový list
80 g Celer - nať
120 g Cibule
3 g Hřebíček
300 g Kedlubna
240 g Mrkev kořen
10 g Pepř černý celý
6 g Petržel kudrnka
150 g Pórek
1 špetka Sůl
2500 g Telecí koleno
6 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 167kJ
4% Sacharidy 15 g
139% Tuky 104 g
22% Sodík 435 mg
146% Bílkoviny 82 g

Pot-au-feu postup přípravy receptu:

1

Telecí koleno dáme vařit do 3 l vody. Vaříme 20 minut a odebíráme pěnu na povrchu.

2

Oloupeme mrkev, kedlubny, cibuli a česnek. Cibuli a mrkev rozpůlíme, zapícháme do nich hřebíček.

3

Pórky a celerovou nať omyjeme. Pórky nakrájíme na delší kusy a svážeme dohromady nití.

4

Kedlubny rozpůlíme, bylinky svážeme do jednoho svazku.

5

Kuličky pepře zabalíme do kousku plátna.

6

Vše přidáme k vařícímu se masu a vaříme přiklopené 90 minut.

7

Během varu odebíráme vyvařený tuk.

8

Z uvařeného vývaru odstraníme plátno s pepřem, nitě u bylinek a pórků a hřebíček.

9

Servírujeme na velkém talíři, maso položené na uvařené zelenině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept