Pot-au-feu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pot-au-feu
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28466 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
80 g | Celer - nať |
120 g | Cibule |
3 g | Hřebíček |
300 g | Kedlubna |
240 g | Mrkev kořen |
10 g | Pepř černý celý |
6 g | Petržel kudrnka |
150 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
2500 g | Telecí koleno |
6 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 312,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Kedlubna, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Pórek, Telecí koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pot-au-feu postup přípravy receptu:
1 | Telecí koleno dáme vařit do 3 l vody. Vaříme 20 minut a odebíráme pěnu na povrchu. |
2 | Oloupeme mrkev, kedlubny, cibuli a česnek. Cibuli a mrkev rozpůlíme, zapícháme do nich hřebíček. |
3 | Pórky a celerovou nať omyjeme. Pórky nakrájíme na delší kusy a svážeme dohromady nití. |
4 | Kedlubny rozpůlíme, bylinky svážeme do jednoho svazku. |
5 | Kuličky pepře zabalíme do kousku plátna. |
6 | Vše přidáme k vařícímu se masu a vaříme přiklopené 90 minut. |
7 | Během varu odebíráme vyvařený tuk. |
8 | Z uvařeného vývaru odstraníme plátno s pepřem, nitě u bylinek a pórků a hřebíček. |
9 | Servírujeme na velkém talíři, maso položené na uvařené zelenině. |