Jednoduchý recept

Vývar z telecích kostí

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 345 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 320 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28468

Ingredience

3 ks Bobkový list
80 g Celer - nať
180 g Cibule
2 ks Hřebíček
240 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
40 ml Protlak rajčatový
300 g Pórek
12 g Sůl
3000 g Telecí kosti
10 g Tymián čerstvý
50 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 106 kcal
Kilojoule 444kJ
6% Sacharidy 23 g
148% Tuky 111 g
47% Sodík 947 mg
5% Bílkoviny 3 g

Vývar z telecích kostí postup přípravy receptu:

1

Kosti přendáme na plech a pečeme 60 minut při 200°C. Po upečení přendáme do hrnce.

2

Mrkev a cibuli pokrájíme na velké kusy, dáme na plech, přidáme rozpůlenou, neoloupanou paličku česneku.

3

Pečeme 20 minut při 200°C, poté přidáme ke kostem.

4

Bylinky, celer, pórek omyjeme a svážeme nití. Přidáme do hrnce ke kostem. Přisypeme sůl, pepř, přidáme hřebíček a rajčatový protlak.

5

Vše zalijeme studenou vodou a přiklopené necháme 4 hodiny vařit. Během varu odstraňujeme vzniklou pěnu.

6

Hotový vývar je skvělým základem mnohých omáček, v chladničce vydrží 5 dní. Pokud vývar chceme mít po ruce pro pozdější přípravu omáček, můžeme jej nechat zamrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept