Vývar z telecích kostí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 345 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar z telecích kostí
Celkový čas: | 345 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 320 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28468 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
80 g | Celer - nať |
50 g | Česnek |
180 g | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
240 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
300 g | Pórek |
40 ml | Protlak rajčatový |
12 g | Sůl |
3000 g | Telecí kosti |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 230,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hřebíček, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Telecí kosti nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar z telecích kostí postup přípravy receptu:
1 | Kosti přendáme na plech a pečeme 60 minut při 200°C. Po upečení přendáme do hrnce. |
2 | Mrkev a cibuli pokrájíme na velké kusy, dáme na plech, přidáme rozpůlenou, neoloupanou paličku česneku. |
3 | Pečeme 20 minut při 200°C, poté přidáme ke kostem. |
4 | Bylinky, celer, pórek omyjeme a svážeme nití. Přidáme do hrnce ke kostem. Přisypeme sůl, pepř, přidáme hřebíček a rajčatový protlak. |
5 | Vše zalijeme studenou vodou a přiklopené necháme 4 hodiny vařit. Během varu odstraňujeme vzniklou pěnu. |
6 | Hotový vývar je skvělým základem mnohých omáček, v chladničce vydrží 5 dní. Pokud vývar chceme mít po ruce pro pozdější přípravu omáček, můžeme jej nechat zamrazit. |