Frikandó se šťovíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frikandó se šťovíkem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28469 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
180 g | Cibule |
50 ml | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
40 g | Šťovík |
5 g | Sůl |
1400 g | Telecí kýta |
100 ml | Víno bílé |
300 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 211,5mg |
Draslík | 994,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Šťovík, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frikandó se šťovíkem postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, v pravidelných rozestupech na povrchu nakrojíme a prošpikujeme slaninou. Osolíme a opepříme. Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran restujeme 15 minut. |
2 | Cibule oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, přidáme k masu a smažíme dalších 20 minut. Přidáme 40 g pokrájeného šťovíku, podlijeme vínem a vývarem. Přiklopené dusíme 60 minut, poté maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou a necháme chvíli prohřát. |
3 | Maso pokrájíme na plátky o síle 1 cm a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme. |