Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 28469
Kategorie: Maso

Ingredience

180 g Cibule
50 ml Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
40 g Šťovík
5 g Sůl
1400 g Telecí kýta
100 ml Víno bílé
300 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 256kJ
1% Sacharidy 5 g
41% Tuky 31 g
37% Sodík 743 mg
96% Bílkoviny 54 g

Frikandó se šťovíkem postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, v pravidelných rozestupech na povrchu nakrojíme a prošpikujeme slaninou. Osolíme a opepříme. Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran restujeme 15 minut.

2

Cibule oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, přidáme k masu a smažíme dalších 20 minut. Přidáme 40 g pokrájeného šťovíku, podlijeme vínem a vývarem. Přiklopené dusíme 60 minut, poté maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou a necháme chvíli prohřát.

3

Maso pokrájíme na plátky o síle 1 cm a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept