Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2847
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
200 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 979kJ
1% Sacharidy 2 g
66% Tuky 49 g
4% Sodík 73 mg
9% Bílkoviny 5 g

Holandská omáčka postup přípravy receptu:

1

Nejprve přivedeme k varu bílé víno se 4 lžícemi vody a pepřem. Vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na třetinu množství. Poté zcedíme přes síto a necháme vychladnout.

2

Mísu vložíme do vroucí lázně, přidáme žloutky a ušleháme do pěny. Dáme pozor, aby se žloutky nesrazily. Postupně po kapkách zašleháme rozpuštěné máslo. Vyjmeme z lázně, dochutíme solí a citronovou šťávou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept