Recept

Domácí paštika z tresky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28470
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

30 g Celer bulvový
2 ks Cibule
20 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
1 dl Ocet kvasný lihový
1 špetka Paprika mletá sladká
30 g Petržel kořen
20 g Pšeničná krupice
100 g Slanina vepřová
8 g Sůl
500 g Treska aljašská
1 ks Vejce slepičí
3 g Zázvor mletý
50 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 059kJ
4% Sacharidy 14 g
16% Tuky 12 g
37% Sodík 737 mg
36% Bílkoviny 20 g

Domácí paštika z tresky postup přípravy receptu:

1

Tresku zbavenou hlavy stáhneme z kůže a zalijeme octem. V 0.5 l vody vaříme kořenovou zeleninu a cibuli doměkka asi 30 minut. Zeleninu vyjmeme a ve vývaru uvaříme tresku asi 10 minut a necháme vychladnout.

2

Do mísy vlijeme 2 dl vývaru a přidáme housku nakrájenou na kostičky, aby vývar trochu nasákla. Mezitím na pánvi osmažíme pokrájenou slaninu a nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova. Po vychladnutí přidáme do mísy k housce. Uvařenou tresku zbavíme kostí, roztrháme na menší kusy a přidáme do mísy. Přihodíme ještě mrkev nakrájenou na kostky, vejce a vše rozmixujeme ručním mixérem do hladké hmoty. Přidáme koření, případně trochu krupice na zahuštění a vypracujeme polotuhou hmotu, kterou vložíme do vymazaného pekáčku nebo formy. Můžeme zapéct ve středně vyhřáté troubě 15 minut nebo vaříme v páře.

3

Můžeme podávat teplé i studené.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept