Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28471

Ingredience

50 ml Koňak Armaňak
30 g Maizena - kukuřičný škrob
70 g Máslo čerstvé
30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
6 g Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
1300 g Telecí kýta
100 ml Víno bílé
300 ml Vývar telecí
120 g Šalotka
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 200kJ
3% Sacharidy 12 g
36% Tuky 27 g
14% Sodík 283 mg
89% Bílkoviny 50 g

Dušená telecí kýta postup přípravy receptu:

1

Žampiony a šalotku očistíme a pokrájíme na menší kousky. Maso osolíme a opepříme a necháme 15 minut osmahnout ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme šalotku a žampióny, přiklopené dusíme 30 minut. Poté podlijeme vínem, povaříme 10 minut. Přilijeme vývar a smetanu, dusíme dalších 10 minut.

2

Koňak smícháme s máslem, škrobem a nasekanou pažitkou. Maso vyjmeme z omáčky a směs z koňaku přilijeme do hrnce. Necháme chvíli povařit, poté k omáčce vrátíme maso a necháme prohřát. Ihned podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou k masu a omáčce jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept