Kreolská karbonáda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kreolská karbonáda
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28474 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
120 g | Jablka |
200 g | Kompot ananasový |
60 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
6 g | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej stolní |
160 g | Paprika červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
150 g | Pórek |
200 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
1000 g | Tykev |
6 g | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 130,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Jablka, Kompot ananasový, Kukuřice cukrová nakládaná, Majoránka, Olej stolní, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Tykev, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kreolská karbonáda postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky. |
2 | Oloupeme česnek a cibuli a pokrájíme na drobné kousky. |
3 | Olej s máslem necháme rozehřát, osmažíme na něm maso. Přidáme cibuli a česnek a necháme zezlátnout, poté přimícháme zeleninu. |
4 | Podlijeme ananasovou šťávou a vínem. Přilijeme vodu tak, aby směs byla zcela ponořená. |
5 | Osolíme, opepříme a přidáme koření. |
6 | Přiklopené necháme péct při 200 °C. |
7 | Tykev na vršku odkrojíme, vyjmeme semínka a vlákna, dužinu vydlabeme, pokrájíme na kostičky a po 45 minutách pečení přidáme k masu. |
8 | Pečeme dalších 15 minut, poté přimícháme pokrájená jablka, ananas a kukuřici. |
9 | Vše osolíme, opepříme, posypeme sekanou petrželí a přendáme do vydlabané tykve. |
10 | Ihned podáváme. |