Polévka z pšeničné špaldy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z pšeničné špaldy
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28476 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
80 g | Celer - nať |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
120 g | Mrkev kořen |
200 g | Pórek |
200 g | Pšenice Špalda |
1000 g | Skopová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 119,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Pórek, Pšenice Špalda, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z pšeničné špaldy postup přípravy receptu:
1 | Kýtu vložíme do hrnce, zalijeme 3 l vody a dáme vařit. Během varu odebíráme vzniklou pěnu. |
2 | Cibuli oloupeme a propícháme hřebíčkem. |
3 | Celerovou nať omyjeme společně s pórkem a svážeme nití k sobě. |
4 | Mrkev oloupeme a omyjeme. |
5 | Zeleninu, cibuli, neloupaný česnek a špaldu přisypeme k masu a necháme vařit. |
6 | Přiklopené vaříme 50 minut. |
7 | Před servírováním odstraníme nit z pórků a ihned podáváme. |