Recept

Telecí krémová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28477
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Telecí masový bujon
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Česnek
2 ks Cibule
150 g Kedlubna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
600 g Telecí maso přední
1,5 l Voda pitná
Telecí krémová polévka
100 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
250 g Tykev

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 010kJ
10% Sacharidy 36 g
471% Tuky 354 g
38% Sodík 768 mg
102% Bílkoviny 57 g

Telecí krémová polévka postup přípravy receptu:

1

Oloupanou a omytou mrkev s tykví pokrájíme na malé kousky. Oloupaný česnek a cibuli pokrájíme na tenké plátky. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

2

V hrnci na másle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme pokrájenou mrkev s tykví, promícháme a dusíme pod pokličkou 5 minut.

3

Na zeleninu přilijeme 1 litr telecího bujonu, přidáme brambory, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, mletou skořici a vše pomalu vaříme 15 minut.

4

Do hotové polévky přimícháme sladkou smetanu a vše rozmixujeme na jemné pyré.

5

Každou porci krémové polévky posypeme petrželkou kudrnkou.

6

Telecí masový bujon [27974]:

7

Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.

8

Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.

9

Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.

10

Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.

11

Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept