Recept

Kachna s třešňovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 28479
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Cibule
5 g Cukr moučkový
1600 g Kachna mražená
50 g Máslo čerstvé
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Pepř černý mletý
15 g Pomerančová kůra
50 ml Pomerančová šťáva
15 g Sůl
200 g Třešně
100 ml Víno portské
50 g Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 842 kcal
Kilojoule 3 521kJ
3% Sacharidy 12 g
101% Tuky 76 g
37% Sodík 730 mg
46% Bílkoviny 26 g

Kachna s třešňovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kachnu omyjeme, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, třešně vypeckujeme a pokrájíme na menší kousky.

2

V pekáči rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme cibuli, mouku a krátce orestujeme. Přiložíme kachnu, podlijeme vodou a pečeme asi 70 až 75 minut. Kachnu vyjmeme z pekáče a naporcujeme.

3

Do pekáče po kachně nasypeme třešně, nalijeme portské víno, pomerančovou šťávu, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr a rybízové želé. Povaříme 15 minut a odstavíme. Porce kachny upravíme na talíře a přelijeme třešňovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept