Zelné listy s rýžovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné listy s rýžovou nádivkou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 115 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28481 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
60 g | Chléb konzumní |
120 g | Cibule |
2000 ml | Hovězí vývar základní |
80 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel kudrnka |
150 g | Pórek |
20 ml | Protlak rajčatový |
40 g | Rýže loupaná |
30 g | Sádlo škvařené |
200 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
800 g | Telecí maso přední |
1000 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 357,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek, Protlak rajčatový, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné listy s rýžovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme doměkka v 1 l vývaru. |
2 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, poté osmahneme na rozpáleném oleji. |
3 | Vařené maso pomeleme, smícháme s cibulí, střídkou chleba namočenou do vývaru, rýží, nasekanou petrželí. Osolíme a opepříme. Dochutíme paprikou. |
4 | Zelí rozebereme na listy, vykrojíme tuhé části a spaříme 4 minuty ve vroucí vodě. |
5 | Listy rozprostřeme na pracovní plochu, navrch dáme nádivku a pevně zarolujeme. |
6 | Mrkev a pórek omyjeme a pokrájíme na menší kousky. |
7 | Zapékací mísu vyložíme slaninou, na ní dáme zeleninu a navrch zelné svitky. |
8 | Obsah zalijeme vývarem smíchaným s rajčatovým protlakem. Vršek zakryjeme alobalem a dáme péct při 225 °C cca na 90 minut. |
9 | Ihned podáváme. |