Recept

Telecí bujon se sýrovými nudlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28482

Ingredience

česnekové máslo
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
Telecí masový bujon
1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
150 g Kedlubna
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Petržel kořen
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
600 g Telecí maso přední
1,5 l Voda pitná
2 ks Česnek
Telecí bujon se sýrovými nudlemi
1 kávová lžička Kopr čerstvý
200 g Nudle vaječné
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Rukola
200 g Sýr Ementál (Primátor)
0,5 polévková lžíce Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 959 kcal
Kilojoule 4 012kJ
17% Sacharidy 60 g
291% Tuky 218 g
35% Sodík 697 mg
134% Bílkoviny 75 g

Telecí bujon se sýrovými nudlemi postup přípravy receptu:

1

Čerstvé bylinky - petržel, kopr, rukolu, řeřichu omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Sýr Ementál jemně nastrouháme a obalíme v něm středně tenké nudle.

3

V hrnci rozpálíme máslo a obalené nudle krátce opečeme za stálého promíchávání dozlatova.

4

Připravíme česnekové máslo: měkké máslo utřeme do pěny se solí, přidáme k němu prolisovaný česnek a dobře směs vymícháme.

5

V pánvi na rozpuštěném česnekovém másle bylinky krátce podusíme, pak je zalijeme 1 litrem telecího bujonu a přivedeme k varu. Bylinky krátce povaříme (3 - 5 minut) a polévku dochutíme solí. Pak horký telecí bujon s bylinkami opatrně nalijeme na opečené nudle, promícháme a necháme 5-6 minut dojít bez bez vaření a podáváme.

6

Telecí masový bujon [27974]:

7

Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.

8

Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.

9

Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.

10

Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.

11

Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept