Eintopf s rýží a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Eintopf s rýží a zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 28493 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
250 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
250 g | Fazole |
250 g | Květák |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
6 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
150 g | Rýže dlouhozrnná |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 219,6mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Fazole, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Rýže dlouhozrnná, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Eintopf s rýží a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a jemně nakrájíme a opečeme v hrnci bez tuku. Mrkev, brokolici a květák očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme k cibuli a společně opečeme. Propláchneme rýži, necháme okapat, přidáme k zelenině a zalijeme vývarem. Polévku vaříme 15-20 min na mírném plameni. Fazole a pórek očistíme. Pórek nakrájíme na kroužky a obojí přidáme do polévky 8-10 minut před koncem vaření. Eintopf s rýží a zeleninou výrazně ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Omyjeme pažitku, jemně nakrájíme a vmícháme do eintopfu. |