Gaspacho s bílým chlebem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gaspacho s bílým chlebem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 28497 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
2 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Paprika červená |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
3 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
7 ks | Rajčata |
1 l | Rajčatová šťáva |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 188,3mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Ocet vinný červený, Okurka salátová, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gaspacho s bílým chlebem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata křížem nakrojíme a přelijeme horkou vodou, oloupeme a odstraníme zbytky po stopkách. Oloupeme cibuli. Salátovou okurku a papriky rozpůlíme, očistíme a omyjeme. Zeleninu a bílý chléb nakrájíme na kostky. Oloupeme stroužky česneku a rozmačkáme. Polovinu kostek zeleniny a bílého chleba, česnek, olej, ocet, vývar a rajskou šťávu umixujeme a ochutíme solí, pepřem a paprikou. Zbývající chléb opečeme a se zbývající zeleninou podáváme k polévce. |