Zeleninové hřebenatky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové hřebenatky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 28500 |
Ingredience
60 g | Bambusové výhonky konzervované |
230 g | Chřest zelený |
230 g | Hřebenatka |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
2 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce | Vývar slepičí |
4 plátek | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 202,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky konzervované, Hřebenatka, Olej rostlinný, Olej sezamový, Pepř bílý, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Mrkev kořen, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové hřebenatky postup přípravy receptu:
1 | Prosolené hřebenatky necháme odstát po 20 minut. |
2 | Chřest bez tuhých konců povaříme ve vroucí vodě 1 minutu. |
3 | Ve woku na lžíci oleje opečeme připravené hřebenatky a odložíme. |
4 | Na další lžíci oleje opečeme chřest, plátky výhonků a mrkve a restujeme 2 minuty. Směs přendáme do mísy. |
5 | Na zbytku oleje orestujeme plátky zázvoru, přihodíme hřebenatky, zeleninovou směs, opepříme, přilijeme víno a vývar. Přiklopíme pokličkou a dusíme a na závěr pokapeme sezamovým olejem. |