Skleněné nudle s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skleněné nudle s vepřovým masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 28504 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
115 g | Nudle skleněné |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 kávová lžička | Olej chilli |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Shiitake houby |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
230 g | Vepřové maso libové |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
300 ml | Vývar drůbeží |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 40,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Olej arašídový (podzemnicový), Shiitake houby, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nudle skleněné, Olej chilli, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Vepřové maso libové, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skleněné nudle s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Do oddělených misek vložíme houby a nudle a zalijeme dostatečným množstvím teplé vody. Louhujeme 15 minut, aby houby i nudle změkly. Poté scedíme a ostrým nožem nakrájíme na 10cm kousky. Z hub vymačkáme co nejvíce vody, odřízneme nožky a kloboučky nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Na kousky nakrájíme vepřové maso a dáme do misky. Přidáme rýžové víno, zázvor, sójovou omáčku, česnek a chilli olej. Promícháme a 15 minut marinujeme. Maso poté vyndáme a zbylou marinádu uschováme. |
3 | Rozehřejeme na předehřáté pánvi arašídový olej. Za stálého míchání osmahneme maso a houby, po chvilce přidáme cibulku, poté rozpuštěný kukuřičný škrob se zbytkem marinády a kořením. |
4 | Nakonec přidáme nudle a restujeme dvě minuty za stálého míchání. Maso musí změknout a nudle vypít většinu tekutiny. Přidáme nakrájený koriandr. Podáváme. |
Poznámka
kukuřičný škrob rozmícháme s kuřecím vývarem