Chow mein z darů moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chow mein z darů moře
Chow mein z darů moře
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28506 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
55 g | Hrachové lusky |
4 ks | Hřebenatka |
85 g | Krevety tygří - loupané |
250 g | Nudle vaječné |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
85 g | Sépie |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 111,8mg |
Draslík | 427,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr třtinový, Hovězí vývar základní, Hrachové lusky, Hřebenatka, Nudle vaječné, Olej rostlinný, Olej sezamový, Sépie, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Omáčka sójová, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chow mein z darů moře postup přípravy receptu:
1 | Očištěné sépie rozřízneme a vnitřek rozdělíme vzájemně se protínajícími šikmými řezy. Každou sépii rozkrájíme na kousky velké jako poštovní známka a necháme je máčet v nádobce s vařící vodou tak dlouho, dokud se nesvinou do roliček. Poté vyndáme, opláchneme ve studené vodě a necháme okapat. |
2 | Krevety zbavíme ulit a vnitřností. Rozkrojíme každou na polovinu. Škeble očistíme, rozkrojíme na čtyři kousky a smícháme s krevetami, těstem z kukuřičného škrobu a bílkem. |
3 | Dle návodu uvaříme nudle. Hotové scedíme, opláchneme proudem studené vody a omastíme lžící rostlinného oleje. |
4 | Rozehřejeme si na pánvi 3 lžíce oleje. Sépie s hrachovými lusky a škeblovo-krevetovou směsí za stálého míchání smažíme dvě minuty, přidáme sůl, rýžové víno, cukr, polovinu sójové omáčky a jarní cibulku. Promícháme a je-li třeba, přidáme trochu vývaru. Pánev odstavíme a udržujeme v teple. |
5 | Zbylý olej rozehřejeme na pánvi a vaříme za stálého míchání nudle se zbytkem sójové omáčky cca 3 minuty. Nudle vyndáme, nandáme na talíře, přelijeme zálivkou a pokapeme sezamovým olejem. |
6 | Můžeme podávat jak teplé, tak studené. |