Jednoduchý recept

Chow mein z darů moře

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28506
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Cukr třtinový
1 polévková lžíce Hovězí vývar základní
55 g Hrachové lusky
4 ks Hřebenatka
85 g Krevety tygří - loupané
250 g Nudle vaječné
6 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
85 g Sépie
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 811kJ
15% Sacharidy 52 g
19% Tuky 14 g
15% Sodík 293 mg
46% Bílkoviny 26 g

Chow mein z darů moře postup přípravy receptu:

1

Očištěné sépie rozřízneme a vnitřek rozdělíme vzájemně se protínajícími šikmými řezy. Každou sépii rozkrájíme na kousky velké jako poštovní známka a necháme je máčet v nádobce s vařící vodou tak dlouho, dokud se nesvinou do roliček. Poté vyndáme, opláchneme ve studené vodě a necháme okapat.

2

Krevety zbavíme ulit a vnitřností. Rozkrojíme každou na polovinu. Škeble očistíme, rozkrojíme na čtyři kousky a smícháme s krevetami, těstem z kukuřičného škrobu a bílkem.

3

Dle návodu uvaříme nudle. Hotové scedíme, opláchneme proudem studené vody a omastíme lžící rostlinného oleje.

4

Rozehřejeme si na pánvi 3 lžíce oleje. Sépie s hrachovými lusky a škeblovo-krevetovou směsí za stálého míchání smažíme dvě minuty, přidáme sůl, rýžové víno, cukr, polovinu sójové omáčky a jarní cibulku. Promícháme a je-li třeba, přidáme trochu vývaru. Pánev odstavíme a udržujeme v teple.

5

Zbylý olej rozehřejeme na pánvi a vaříme za stálého míchání nudle se zbytkem sójové omáčky cca 3 minuty. Nudle vyndáme, nandáme na talíře, přelijeme zálivkou a pokapeme sezamovým olejem.

6

Můžeme podávat jak teplé, tak studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept