Jednoduchý recept

Rýžová kaše s kuřecím masem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28507

Ingredience

1 ks Cibule
1 kg Kuře
1 špetka Pepř černý mletý
340 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Sůl
3000 ml Voda pitná
100 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 430kJ
14% Sacharidy 50 g
34% Tuky 25 g
9% Sodík 178 mg
63% Bílkoviny 35 g

Rýžová kaše s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce s osolenou vodou vložíme nakrájené kuře se zázvorem a rozkrájenou cibulí. Přidáme pepř, sůl a necháme 50 minut povařit, aby bylo maso měkké. Poté kuře vyndáme z hrnce a vývar uschováme na později. Kusy masa zbavíme kůže, odřízneme maso od kosti a nakrájíme na malé kousky.

2

Kuřecí vývar, který jsme uschovali, scedíme, doplníme vodou na 2 litry a slijeme do čistého hrnce.

3

Přidáme rýži a vaříme za stálého míchání. Když se rýže začne vařit, stáhneme plamen a necháme 20 minut povařit. Poté rýži zamícháme, zakryjeme a za občasného míchání povaříme dalších 20 minut.

4

Do vzniklé rýžové kaše přidáme kuřecí maso a prohřejeme cca 5 minut, poté podáváme.

Poznámka

zázvor rozkrojíme na polovinu a rozmačkáme válečkem

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept