Kachní prsa s hráškem a karotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa s hráškem a karotkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 28509 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
50 g | Cibule |
150 g | Hrášek |
600 g | Kachní prsa |
150 g | Karotka |
30 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Sůl |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 124,5mg |
Draslík | 974,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Hrášek, Karotka, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa s hráškem a karotkou postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa lehce naklepeme, ochutíme solí, pepřem a nakrájíme na menší kousky. Karotku nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku a hrášek, osmažíme, přidáme kousky masa, orestujeme, necháme vysmahnout, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vývarem, přidáme špetku mletého muškátu a dusíme doměkka. Tekutina se z poloviny odpaří a pokrm se zahustí. |
3 | Podáváme s vařeným bramborem. |