Jednoduchý recept

Kachní prsa s vinnou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 28512

Ingredience

1 ks Bobkový list
600 g Kachní prsa
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
400 g Rýže dušená
80 g Sýr Parmezán
15 g Sůl
300 ml Víno červené
300 ml Víno šumivé (sekt)
80 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 710kJ
10% Sacharidy 38 g
33% Tuky 25 g
94% Sodík 2 g
72% Bílkoviny 41 g

Kachní prsa s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kachní maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a lehce posypeme moukou. Šalotku nakrájíme nadrobno.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kachní nudličky a orestujeme. Maso vyjmeme, do pánve po masu nasypeme šalotku, osmahneme, zalijeme šumivým vínem a burgundským červeným vínem, okořeníme mletým muškátem, bobkovým listem, pepřem a zprudka vyvaříme na polovinu. Maso vrátíme do omáčky a dusíme ještě několik minut, dokud omáčka lehce nezhoustne. Vyndáme bobkový list.

3

Podáváme s dušenou rýží promíchanou se strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept