Kachní prsa na bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa na bylinkách
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28513 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
3 g | Chilli koření mleté |
7 g | Estragon |
600 g | Kachní prsa |
100 ml | Olej olivový |
100 ml | Omáčka cikánská |
5 g | Paprika mletá sladká |
7 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Šalvěj čerstvá |
15 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
3 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 544,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Estragon, Paprika mletá sladká, Pažitka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Kachní prsa, Olej olivový, Omáčka cikánská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa na bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Do vlažného oleje nasypeme mletou papriku, posekané bylinky, sůl, pepř, mletý zázvor a špetku chilli koření. Bylinky použijeme různé, ale nesmí chybět pažitka, estragon, šalvěj a tymián. Nejvhodnější jsou aromatické bylinky. Koření s bylinkami v oleji rozmícháme a necháme 20 minut stát na teplém místě, aby se aroma lépe rozpouštělo. |
2 | Kachní prsa nakrájíme na plátky, a olejovou směsí je důkladně potřeme. Necháme odležet aspoň 15 až 20 minut. |
3 | Pánev rozehřejeme a plátky masa v oleji vložíme do pánve. Smažíme pozvolna z obou stran, dokud nebude maso měkké. |
4 | Voňavé kousky masa podáváme s pikantní omáčkou. |