Kachní prsa plněná šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa plněná šunkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 28518 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
400 g | Brambory vařené |
40 g | Cibule |
600 g | Kachní prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Okurky nakládané |
30 ml | Olej olivový |
5 ml | Omáčka sójová |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
15 g | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
5 g | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 166,5mg |
Draslík | 883,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory vařené, Cibule, Okurky nakládané, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa plněná šunkou postup přípravy receptu:
1 | Prsa rozkrojíme tak, abychom měli 4 stejně velké díly, lehce naklepeme a každý díl nařízneme, aby vznikla kapsa. |
2 | Šunku, slaninu a kyselou okurku nakrájíme nadrobno, promícháme a rovnoměrně touto směsí naplníme kapsy. Uzavřeme párátky, maso osolíme a opepříme. cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme olej a nasypeme do pánve cibuli. Osmahneme a kousky cibule vyndáme. Vložíme do pánve maso a pozvolna opékáme z obou stran. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vínem, vývarem, ochutíme tymiánem, petrželkou, zakápneme sojovou omáčkou a dusíme 10 až 15 minut. |
4 | Kapsy upravíme na talíře, vyndáme párátka, doplníme vařenými bramborami a přelijeme šťávou z pánve. Povrch posypeme kroužky smažené cibule. |