Kachní prsa zapečená s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa zapečená s těstovinami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 28523 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
600 g | Kachní prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
120 g | Okurky nakládané |
30 ml | Olej olivový |
80 g | Paprika červená |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
15 g | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
400 g | Těstoviny vařené (průměr) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 201,1mg |
Draslík | 544,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 711,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Paprika červená, Slanina vepřová, Sůl, Těstoviny vařené (průměr) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa zapečená s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku bez jádřince na slabé proužky, slaninu na kostičky. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme kostky slaniny a osmažíme. Přidáme kolečka cibule, orestujeme a spolu se slaninou přendáme do pekáčku. Posypeme proužky papriky, přiložíme prsa, zasypeme vařenými těstovinami, zalijeme smetanou, zasypeme strouhaným sýrem, zakapeme máslem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny. |
3 | Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme kyselou okurkou a podáváme. |
Poznámka
1