Husí játra zapečená s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí játra zapečená s cibulí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28525 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
100 g | Cibule |
600 g | Játra husí |
40 g | Máslo čerstvé |
10 g | Paprika mletá sladká |
15 g | Petržel kudrnka |
15 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 784,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Cibule, Játra husí, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí játra zapečená s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Játra nakrájíme na větší kousky, cibuli na kolečka a rozebereme ji na kroužky, pekáček vymažeme silnou vrstvou másla. |
2 | Do pekáčku vložíme kousky jater, osolíme, posypeme mletou paprikou a navrch poklademe kroužky cibule. Zakapeme máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 až 35 minut, až jsou kroužky cibule zezlátlé. |
3 | Podáváme s pečenými bramborami a posypané posekanou petrželkou. |