Srnčí kotlety s třešňovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kotlety s třešňovou omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28526 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
400 g | Brambory vařené |
3 g | Cukr moučkový |
40 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Pomerančová kůra |
100 ml | Pomerančová šťáva |
600 g | Srnčí kotlety |
15 g | Sůl |
200 g | Třešně |
300 ml | Víno portské |
30 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 3,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 860,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Cukr moučkový, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Třešně, Víno portské, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Srnčí kotlety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí kotlety s třešňovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kotlety naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Třešně vypeckujeme a nakrájíme nadrobno, pomerančovou kůru nastrouháme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme kotlety a pozvolna po obou sranách osmažíme. Kotlety vyndáme a do pánve po kotletách nalijeme portské, přidáme třešně, pomerančovou kůru, přilijeme pomerančovou šťávu, ochutíme bobkovým listem, špetkou pepře, cukrem, rybízovým želé. Povaříme, dokud se šťáva z poloviny nevyvaří a mírně nezhoustne. |
3 | Kotlety upravíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a třešňovou omáčku podáváme zvlášť. |
Poznámka
Použijeme-li třešňový kompot, již nepřidáváme cukr.