Jednoduchý recept

Zaječí nákyp

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 28527
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Anglická slanina
50 ml Hovězí vývar základní
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Muškátový oříšek
3 g Pepř černý mletý
15 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
600 g Zaječí maso
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 570kJ
4% Sacharidy 13 g
21% Tuky 15 g
87% Sodík 2 g
78% Bílkoviny 44 g

Zaječí nákyp postup přípravy receptu:

1

Maso ze zajíce bez kostí umeleme na masovém strojku a vložíme do mísy. Přisypeme sůl, pepř, mletý muškát, mouku, žloutky, nadrobno pokrájené žampiony a přilijeme vývar. Vypracujeme těsto, do kterého opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto upravíme do dortové mísy, na povrch položíme slabé plátky slaniny a dáme do trouby. Pečeme pozvolna při střední teplotě asi hodinu.

2

Upečený nákyp naporcujeme a podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept